Меню
Мій кабінет

Відбувся випуск з курсу IT

650 випускниць у сфері IT за підтримки кар’єрного та бізнес-хабу «ВОНА»

Саме стільки жінок, які знаходяться у складних життєвих обставинах або постраждали від домашнього / гендерно зумовленого насильства, змогли успішно пройти курси у сфері ІТ.

З 2021 року UNFPA допомагає жінкам отримати освіту разом з партнерами – ІТ-школами, в яких відбувається навчання. Нещодавно в Києві студент(к)и та випускники/-ці курсів від Beetroot Academy зустрілись, щоб поділитись інсайтами та враженням від навчання, а також обговорити актуальні теми на IT-ринку. 

«Я дуже хотіла змінити роботу, аби знайти щось, де зможу отримувати гроші та водночас проявляти свою творчість та креатив. Після навчання я розумію, що завдяки ІТ-курсам – це можливо», — ділиться враженнями одна із жінок, яка завершила курс з UI/UX дизайну. 

Серед присутніх на події були випускниці, яких запросив на курси хаб «ВОНА». Він допоміг у відборі учасниць: кар’єрної радниці хабу проводили первинну співбесіду із зацікавленими жінками, які переживали випадки насильства, визначали їхні можливості та мотивацію до навчання, а також знайомили їх із представниками/-цями ІТ-школи для подальшої співпраці. 

«Коли з’явився цей шанс навчатися, я вже пішла зі шлюбу, де багато років були прояви домашнього насильства щодо мене та моїх дітей. І коли подалась на ці курси, я пам’ятаю онлайн-розмову із радницею Анною. Мені пояснили деталі щодо навчання й ми були на постійному зв’язку. Особливо приємно було знати, що я зможу отримати супровід від радниці будь-коли, зокрема після проходження курсів, якщо захочу шукати роботу в цій сфері», — розповідає одна із випускниць.

📍 Мета ІТ-курсів для жінок – здобути нову конкурентну спеціальність та отримати можливість працевлаштування задля економічної незалежності. Серед ключових напрямків навчання, зокрема:

  • Вступ до ІТ;
  • QA Manual (тестування);
  • UI/UX дизайн;
  • Project management в IT.

На цьому ми з партнерами не зупиняємось! Ми будемо й далі допомагати жінкам отримати ІТ-освіту, що допоможе змінити рівень їх життя на краще. Тому слідкуйте за новинами – ми обов’язково будемо писати про новий набір на ІТ-курси! 

Навчання жінок стало можливим у межах проєкту “Трамплін до рівності”, що реалізувався за фінансової підтримки Швеції, а зараз навчання реалізується завдяки фінансовій підтримці Посольства Великої Британії

Інші новини