Меню
Мій кабінет

Випускний курсу кравчинь у Луцьку

10 клієнток луцького кар’єрного та бізнес-хабу «ВОНА» скористались можливістю безкоштовно пройти навчальні курси за спеціальністю «кравчиня».

Навчання проходило на базі Луцького центру професійно-технічної освіти. Жінки опановували розробку конструкції та розкрою жіночих нічних сорочок, а також піжам.

Навчання відбулось в рамках проєкту «Розвиток трудового потенціалу для України». Метою цього проєкту було створення фундаменту для розвитку трудового потенціалу в Україні на різних рівнях та сприятливих умов для підвищення інвестиційної привабливості регіонів шляхом поєднання інтересів бізнесу та закладів професійної освіти. 

Відтак, до реалізації цього проєкту в Луцьку долучилась компанія Ellen group, яка спеціалізується на виготовленні домашнього текстилю, одягу для прогулянок та спідньої білизни. Підприємство не лише надало тканину, на якій жінки навчались шити вироби, а й гарантувало працевлаштування тим, хто виявить таке бажання.

Виробничі потужності компанії знаходяться в Луцьку. Тому здобувачки нової професії мали можливість відвідати підприємство, оглянути цехи та обладнання, детальніше дізнатися про умови праці і побачити як, власне, відбувається пошиття виробів.

Після проходження курсу жінки отримали сертифікати. 

На церемонію вручення завітала заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк, яка вирішила особисто привітати випускниць.

«Хаб «ВОНА» – це просто унікальний проєкт, який реалізований в небагатьох містах України. Це той простір, де кар’єрна радниця може бути і подругою, і підтримкою, і тією людиною, яка точно не дасть вам опустити руки. Вітаю кожну з вас із успішнім завершенням курсу і сподіваюсь, що скоро ми почуємо ваші історії успіху».

Директорка компанії Ellen group Тамара Болотіна відзначила, що всі слухачки курсу були старанними та запропонувала їм роботу.

«Усі 10 учениць успішно закінчили навчання і деякі з них, як засвідчили майстрині, є дуже перспективними. Тож підприємство зацікавлене в отриманні таких кандидаток до нас на роботу. До слова в Луцьку сконцентровані 3 великі підприємства швейного напрямку, тому їхні HR просто ведуть полювання за такими кадрами. Сподіваюсь, що такий проєкт матиме своє продовження», – зазначила директорка Ellen group Тамара Болотіна. 

Та додала, що підприємство пропонує жінкам оплачувану практику.

«Зазвичай, коли студенти чи студентки приходять на навчальну практику і стажуються, то вони заробітну платню не отримують – вона перераховується на рахунки училища. А у нас навпаки – ми платимо за практику та стажування, аби людина не втрачала мотивації на початку свого професійного шляху».

Клієнтка ВОНА хаб. Луцьк пані Аліна під час навчання за швейну машинку сіла вперше, проте до кінця навчання виготовила аж 5 одиниць одягу.

«Ми кроїли та шили все за своїми мірками, тобто на себе. Знання, які ми отримали – дуже цінні, особливо в нинішній час. Я взагалі вважаю, що людина, яка вміє шити в будь-якому разі зможе забезпечити себе. Наразі я не працюю, адже проходжу реабілітацію після ДТП, проте завдяки проєкту переді мною відкрились багато «професійних» дверей. Такі проєкти – це не лише ковток свіжого повітря, а й унікальна можливість змінити своє життя. Я дуже вдячна хабу та кар’єрним радницям, які запропонували мені пройти цей навчальний курс».

Інші новини